Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisäpintarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 4.9.2020 15:33

Kysymys: Kipsilevyseinän alaosa kastunut

Sisäpintarakenteet

edellisen mittauksenKipsilevyseinän alaosaan on päässyt kosteutta ilmeisesti joskus lattialle kaatuneesta vedestä. Huomattiin maalin kupruilusta. Pintakosteusmittari näyttää merkittäviä lukemia n. 20x20 cm alueelta.Kuvassa lista poistettu ja näkyy nokkela rakenne - lattialaatta loppuu ennen kipsilevyä, jonka alla on kuoppa, eli kun tuonne kerran lurahtaa vettä jostain raosta niin sielläpä pysyy kipsilevyn/pintapaperin imettävänä.Kysymyksiä:

  1. Kuivuuko tuo itsestään ajan kanssa, vai pitäisikö ainakin maalattu kipsilevyn pintapaperi repiä irti, vai kenties leikata suikale pois koko levystä alhaalta ja laittaa uusi?

  2. Mitä tuolle rakenteelle kannattaisi tehdä, ettei vaurio toistu kun lattialle seuraavan kerran kaatuu vettä? Täyttääkö levyn alla oleva kolo jollain massalla, vai leikata levyä siten että sen ja lattian välissä on reilu, esim. 1 cm väli?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ensin on varmistettava, että kosteus on lähtöisin kaatuneesta astiasta.  Jos on epäilys kastumisen syystä, niin kannattaa asia tukia huolellisesti.  Kuivaisin lattian rajan erittäin huolellisesti lämmittämällä.  Tämän jälkeen parin, kolmen päivän päästä mittaisin kosteuden edellisen mittaustuloksen huonosta paikasta.  Jos kosteutta näkyy mittarissa, niin kosteuden syy on joku muu kuin kaatunut astia. Tässä tapauksessa syy on selvitettävä ja korjattava.  Vaikka laatta lattian alla ei näytä vesieristettä olevan, täyttäisin kulman kolon vaikka laattalaastillaja vesieristäisin kulman niin, että vesieristeet eivät olisi näkyvissä listoituksen jälkeen.  Vesieristeen päälle joutuneen veden tulisi tulla näkyviin ja pois kulmasta listojen alta  laatalattialle.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Kipsilevyseinän alaosa kastunut":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen J901682516 antama (10.9.2020 11:23) kommentti

Viestistä ei selvinnyt mikä tila on kyseessä. Vaikuttaisi kodinhoitohuoneelta tai vessalta. Nykyää näissä tiloissa lattia vedeneristetään, vedeneriste nostetaan myös seinälle 10 senttiä. Näin tekemälllä seinän levyrakenne ei pääse kastumaan. 


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Orapihlaja-aidan alasleikkaus
Mitkä selvitymismahdollisuudet 40-vuotta vanhalla orapihlaja-aidalla on, jos alasleikkaamme sen näin loppukesästä ? Aidanne on runsas...
Maissin valmistuminen
Mistä johtunee, että näin lämpimänä kesänä maissista kypsyy vain noin kolmannes. Tupsu on ruskea j...
Siperianhernepensaan hoito
Muutimme kesäkuussa rivitalo asuntoon, jonka isoa pihaa ympäröi Siperianhernepensas aita. Aita on todella huonokuntoisen näköinen, harmaine lehti...
Siperianhernepensaan leikkaus
Terve.Taloamme kiertää kymmeniä metrejä pitkä siperian hernepensasaita,josta osa on n.25 vuotta vanhaa ja osalla ikää kaiketi jo lä...