Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisäpintarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 4.9.2020 14:22

Kysymys: Kipsilevy lastulevyn päälle

Sisäpintarakenteet

1983 rakennettu omakotitalo.Tarkoitus levyttää seinät kipsilevyllä lastulevyn päälle.Aiheuttaako ulkoseinissä ongemaa.Ulkoseinän rakenne

Tapetoitu lastulevy,höyrynsulku,200mm villaa,tuulensuojalevy,ilmarako,tiiliverhous.Väliseinissähän tuskin mitään ongelmaa mmuodostuu...vai :)
Jäsenen TI-mieskin antama (9.9.2020 21:52) kommentti

Lastulevyt kannattaisi tosiaan poistaa mutta voit levytää päälle ilman ongelmia edes ulkoseinissä. Karmeihin voi asentaa L-listat.


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Suurin hankaluus tulee, jos lastulevytys aikanaan on tehty ilman listoitusta niin, että levy on naulattu suoraan karmiin.  Jos tapetit ovat vinyylitapetteja ajan hengen mukaisesti, niin poistaisin vinyylpinnan tapeteista ennen kipsilevyn asennusta.  Pinta lähtee repäisemällä pois.  Vain pohjapaperi jää seinään. 
Rakennusajankohta viittaa aikaan jolloin oli vielä lastulevyjä käytössä, joista haihtui huoneilmaan formaldehyliä.  Jos formaldehylin hajusta on pienikin epäily, niin lastulevyt kannattaa poistaa.  Formaldehyli on aine , mikä aiheuttaa jokaiselle päänsärkyä huonoa oloa.  Lastulevyn poisto on niin helppo työ, että kannattaa miettiä sen  poistamista ja asentaa seiniin 13 mm:n kipsilevyt.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Kipsilevy lastulevyn päälle":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: