Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisäpintarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 19.6.2014 16:35

Kysymys: Kellarin lattia

Sisäpintarakenteet

Mikä lattiamateriaali ja miten se tulisi rakentaa kellarissa (osittain maan alla) olevan maapohjaisen betonilattian päälle? Lähinnä onko parketti tai korkki mahdollinen vaihtoehto? Betonilattia ei ole eristetty, huone matala joten korkeutta ei saisi paljoa tulla lattiaan lisää, piikkaaminen ei ole vaihtoehto.
Jäsenen Chilina antama (20.6.2014 18:18) kommentti

Miksi haluatte nyt päällystää lattian? Yleisesti ottaen tuollaiseen tilaan ei tulisi havitella sellaista käyttöä mihin se ei ole tarkoitettu, mikäli "piikkaaminen ei ole vaihtoehto". Ei ole olemassa turvallista tapaa pinnoittaa sitä millään pinnoitteella joka ei läpäise/ ime kosteutta paremmin kuin sen alapuolella oleva betoni. Miettikääpä asiaa vielä. On erittäin hyvä juttu mikäli rakenne toimii nykyisellään eikä maaperästä tule hajuja, eikä kellarissa ole kosteusongelmaa.Jäsenen Pete antama (21.6.2014 0:34) kommentti

Edellisessä kommentissa olikin jo ne oleelliset. Eli jos haluaa talon, jossa on lämpimiä tiloja kellarissa, täytyy hankkia tai rakentaa sellainen. Mutta jos talo ei siihen alkujaan sovellu, niin sitä ei tule pilata tekemällä siihen mahdottomuuksia.

Nuo sisäänpäin kuivuvat rakenteet eivät ole suunniteltu nukyisille käyttötarkoituksille, eivätkä siedä nykyisiä pintamateriaaleja ilamn ulkopuolisten olosuhteiden muuttamista. Joka on kokonaisuudessaan mahdotonta.
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
 
Lyhyesti,  parketti tai korkki eivät missään tapauksessa sovi esittämäsi tilan lattiamateriaaleiksi. Muutoinkin jättäisin tilan entiselleen, ellei siellä ole alkanut ilmaantua kosteuden aiheuttamia haittoja, niitä ei kuitenkaan saa poistettua pintamateriaaleja lisäämällä. Lieventää niitä voi ilmastointia tehostamalla.
HS 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Kellarin lattia":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Sitruunan talvi?
Hei! Minulla on 4 sitruunan taimea,ovat 1-6cm pitkiä ja keväällä istutettuja. Hometta on myösmullassa(johon se viides kuoli,vaikka kuinka kukoist...
Parvekkeen kivilaattojen puhdistus
Osa parvekkeesta on katteen alla ja osa taivasalla. Lattia on laatoitettu paksuilla vaaleasävyisillä kivilaatoilla joissa hiemän röpelo pinta. Ei...