Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisäpintarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 21.7.2015 2:25

Kysymys: Kattopaneelin koolaus liimaamalla ja muuta

Sisäpintarakenteet

Olisi tarkoitus asentaa 70-luvun kerrostalokaksioon joka huoneeseen kattopaneeli. Asunto on pohjakerroksessa, katto betonia ja suurin yksittäinen paneloitava alue on n. 18m2 (olohuone). Koska katossa menevistä putkista tai johdoista ei ole tietoa, olen miettinyt voisiko koolauksen tehdä liimaamalla? Katosta pitäisi varmaan poistaa popcornirappaus jos liimaa? Jos liimaamalla ei saa yhtä varmaa asennusta tehtyä niin mikä olisi luotettava budjettiluokan rakenneilmaisin, jolla putket voisi katosta etsiä? Lisäksi mikä olisi suositeltava jako koolauksessa betonikattoon vai tuleeko tehdä vain paneelin valmistajan ohjeiden mukaan ja millä koolaus kiinnikkeillä koolaus kannattaisi kiinnittää?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
En luottaisi pelkkään liimaamiseen, jota voi kyllä käyttää mekaanisen kiinnityksen lisänä, mikäli puhdistaa betonin vetoniitistä. Konevuokraamosta kannattaa hankkia osoitinlaitteet sähkö ym putkien näyttämiseen. Pikanaula kiinnitys on mielestäni nopea ja toimiva kiinnitysmeneteelmä kattokoolaukseen. Koolauksen väli kannattaa tehdä paneelin valmistajan esittämällä tavalla. 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Kattopaneelin koolaus liimaamalla ja muuta":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: