Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisäpintarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 2.3.2014 15:16

Kysymys: Betonilattian tasoitus

Sisäpintarakenteet

Suunnitteilla olisi laittaa parkettilattia huoneeseen jossa on entinen lattiapinta tehty muovimatosta.

Lattia kaipaisi jonkinverran tasoittelua ennen parketin asentamista, parkettilattia on tarkoitus asentaa "uivaksi"...

Muovimattohan pitänee repiä irti lattiasta ennen lattian tasoitusta mutta kuinka on tämän liiman suhteen mikä jää lattiaan maton revinnän yhteydessä, voiko lattiaa tasoitella tämän liiman päälle sanerauslaastilla, tietenkin tämä Primer tartuntapohjuste on tarkoitus laittaa ensin ja sitten tehdä tasoitus?Liimojen hionta lattiasta vaan niin työlästä, tai oikeilla laitteilla varmasti suht nopeaa mutta pölyähän tietysti riittää. Näin jos tämän työvaiheen voisi jättää tekemättä.

Asia silloin tietysti eri tämän liiman suhteen jos olisin asentamassa laatta lattiaa, silloin tietysti liimat olisi saatava pois ennen tasoitusta ja laattojen laittoa, mutta nyt olisi kyseessä vain paikoittain tasoitus parkettilattian alle?

Jos näin ei voi tehdä niin onko muita lattian tasoitus mahdollisuuksia?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Irroita muovimatto lattiasta ja hio liimat ja mahdolliset karvat pois. Tasoita itsetasoittuvilla lattiatasotteilla, älä saneerauslaastilla, sillä se on tarkoitettu toisenlaiseen käyttöön. Pölyä tulee aina, mutta se kannattaa minimoida hyvän teollisuuspölynimurin avulla. Uivan parkettilattian alustan on oltava suora ja tasainen, muuten siitä tulee helposti kuin "urkupolkimilla" kävelisi.
PN

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Betonilattian tasoitus":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen J5275241412 antama (12.3.2014 14:37) kommentti

Minulla saman tyyppinen projekti alkamassa piakkoin, kysyisinkin kuinka kauan tulisi varata aikaa tuohon hiontaan? Hiottavaa pintaa noin 70m2.
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: