Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisäpintarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 2.2.2019 14:6

Kysymys: Betonialustan suoruusvaatimukset ja mittaustavat ennen pinnoitteiden asentamista.

Sisäpintarakenteet

Suoruusvaatimukset ja niiden mittaustavat ennen betonilattioiden pinnoitusta.2m matkalla joko +/- vaakatasosta yhteen suuntaan ?Sallitaanko sekä + että miinusmerkkinen poikkeama 2 metrin matkalla?Eli aaltoilu,

 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Jos lattia on suunniteltu suoraksi ja vaakatasoon on ensimmäiseksi tarkastettava, että lattia on yleensä ottaen vaakatsossa.  Laserlaite on tähän tarkastukseen oiva laite. Jos lattia todetaan olevan oikeassa korkeusasemassa ja vaakatasossa, niin asia ok. Tähän ei ole virallista ohjetta, mutta itse tarkastuksissa käytän sääntöä: pituus/300.  Tämä tarkoittaa, 6000 mm pitkän huoneen lattia voi kallistaa seinästä seinään 6000 mm/300=20 mm. Jos poikkeamaa vaakatasosta on enemmän, on järkevää ennen korjauksia mietittävä kaltevuden haittoja tilan käytölle.

Kun on kysymys lattian pinnan tasaisuudesta, siihen antaa SISÄ-RYL selvän ohjeen: 2000 mm:n matkalla saa lattian poikkeama normaalissa omakotitalossa  (luokka 2) olla +/- 6 mm. Mittaus tapahtuu 2 metrin suoralla laudalla, jonka molempiin kapean reunan päihin on ruuvattu ruuvi niin, että lauta jää suorasta pinnasta 12 mm:ä irti. Lauta voidaan asentaa lattialle mihin tahansa kohtaan ja joka paikassa on laudan ja lattian väliin mahduttava 6 mm:n kiila.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Betonialustan suoruusvaatimukset ja mittaustavat ennen pinnoitteiden asentamista.":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: