Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisäpintarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 12.9.2020 16:23

Kysymys: Autotallin sisämateriaalit

Sisäpintarakenteet

TervehdysAutotalli, rakennettu 2005. Lattia betonia, sisäseinillä gyprokkia. Olen uusimassa sisäseinäverhoilun, kuinka se kannattaa toteuttaa ettei betonilattiasta nouse märkyys seinille. Tilaan tulee jatkuva poistopuhallus ja tuloilmaventtiilit remontin yhteydessä. Onko neuvoja tähän ja mikä sisäseinäverhoilu kannattaa laittaa? Tilaa ei ole lämmitetty.
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Korjaa vanhat levyt ja uusi viottuneelta osilta katkaise vanha levy niin, että se on irti betonista noin 30 mm.  Tämän jälkeen asenna koko talliin seiniin uusi EK kipsilevy vanhan levyn päälle. Näin seinäverhouksesta tulee EI 30 vaatimukset täyttävä. Levyt kannattaa jättää myös irti lattiasta.
Viimeistele seinä asentamalla painekyllästetty lauta jalkalistaksi suojaamaan levyjen alapäätä ja estämään lian ja veden menemisen seinän rakenteisiin.  Samalla voi katonkin korjata EI 30 tasoon, jolloin kokotallin pinnat olisivat määräysten mukaisia.  Lyvypinnat on hyvä maalata, talli säilyy hyvänä.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Autotallin sisämateriaalit":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: