Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sähköistys aihealue Seuraava
pvm: 4.10.2004 0:24

Kysymys: Sähköpiirrustukset

Sähköistys

Olemme perheen kanssa ostaneet juuri vanhan kiinteistön joka on entisen omistajan toimesta remontoitu n.6-8v sitten. Ostaessa taloa emme saanneet minkäänlaisia sähköpiirrustuksia, kysyessäni niitä jälkeenpäin entinen omistaja vain totesi että niitä ei ole. Tietääkseni entinen omistaja on remintin yhteydessä uusinut aika lailla "sähkösysteemejä". Suurin kysymysmerkki on nyt se että mitä tämä että ei ole sähköpiirrustuksia olemassa tarkoittaa(pahimmassa tapauksessa), vai onko sillä mitään väliä? Jos ne pitää olla niin kuka on tässä vaiheessa velvollinen ne hankkimaan? Missä kohti käytännösä edellisen omistajan vastuu tässä asiassa raukeaa? Kiitos etukäteen!
Kysymyksiä: 16 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ensimmäiseksi pitää myyjältä selvittää, kuka sähkötyöt on tehnyt. Jos tekijä on ollut hyväksytty urakoitsija, piirustukset olisi pitänyt tulla sieltä. Jos tekijä ei ole ollut hyväksytty, sähköt pitää tarkastuttaa. Tämä kuuluu mielestäni myyjän tehtäviin. Jotta tarkastus voidaan tehdä, pitää laatia sähkösuunnitelmat.

Arvostele vastaus kysymykseen "Sähköistys / Sähköpiirrustukset":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: