Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sähköistys aihealue Seuraava
pvm: 9.10.2015 13:47

Kysymys: Pistorasia säädökset

Sähköistys

Remontin yhteydessä eteiseen on asennettu pistorasia "3 os EURO KL VA 2530191" johon on mahdoton kytkeä perinteisiä pistokkeita.

Urakoitsija perusteli asennusta seuraavasti:"Eteisen sähköpistoketta ei valitettavasti voi muuttaa. Kyseinen pistorasia on jouduttu vaihtamaan ns. europistorasiaksi sähkömääräysten takia. Ette ole ainoat jotka eivät ole tyytyväisiä tähän muutokseen".

Onko tässä ymmärretty joku säännös nyt aivan oikein? 

Jäsenen marksto antama (11.10.2015 11:18) kommentti

Tilaa toinen sähkäri, joka asentaa siihen haluamasi mallisen pistorasian. Ei tuollaisen käyttöön mikään määräys pakota.
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Tarkista sähkösuunnitelmasta  onko kyseinen pistorasia suunnitelman mukainen, poikkeavuudesta voit ottaa yhteyttä urakoitsijaan ja edellyttää muutosta. Mikäli  asennus on suunnitelman  mukainen tiedustele suunnittelijalta  perusteet  kyseiselle rasialle. Vastaavat turvallisuusmääräykset omaavia pistorasioita  on saatavissa  johon perinteiset  pistokkeet sopivat.
 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Sähköistys / Pistorasia säädökset":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: