Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sähkö aihealue Seuraava
pvm: 28.7.2019 16:13

Kysymys: 12V jääkaapin kytkentä

Sähkö

Mökillä on 12V aurinkopaneelisähkö ja siihen liitetty pieni Coolxonin jääkaappi. Paneelikaupan ohje oli että kytke jääkaappi suoraan akkuun ja väliin automaattisulake.Miksi näin? Mitä etua liitännällä on siihen verrattuna jos kytken jääkaapin mökin sisällä olevaan tupakansytytinliitäntään johon tulee virta säätimen ja automaattisulakkeen kautta?
Jäsenen Anonyymi56439 antama (29.7.2019 19:12) kommentti

Älä kytke ns. tupakansytytinliittimeen kuin korkeintaan kännykän laturi. Niissä liittimissä on ohuet johdot ja huono kontakti, suuret häviöt. Jääkaapin ottama virta aiheuttaa sen että liitin lämpiää ja pahimmassa tapauksessa polttaa koko talon.

Jäsenen h  antama (22.8.2019 21:22) kommentti

Yksinkertaisena vastauksena

P= R×I^2

P on teho

R resistanssi

I virta.

 

Jäsenen ruosu antama (23.8.2019 9:49) kommentti

Kylläpä oli ihmeellinen kaava tehon laskemiseksi...? surprise


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
En pysty ottamaan kantaa kysymyksesi jälkimmäiseen osaan heikon sähköalan tuntemukseni johdosta. Itse noudattaisin aurinkolämmitysjärjestelmän myyjän  ohjetta, koska hänellä on ilmeisesti  laitevalmistajan antama ohjeistus tukenaan.
 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Sähkö / 12V jääkaapin kytkentä":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: