Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 12.3.2015 11:0

Kysymys: Yhtiön järjestyssäännöt ja niiden rikkominen

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Hei!Voiko hallitus enemmistöpäätöksellä olla tekemättä varoitusta asukkaalle, jonka huoneistossa vietetään öiseen aikaan, pitkälle aamuyöhön kestävää metelöintiä? Häiriön vuoksi yksi asukkaista valittaa metelöinnin olevan niin rajua, että hän ei saanut nukutuksi lainkaan.

Voiko osakas vaatia asian ottamista yhtiökokouksen asialistalle otsikolla "Järjesstyssäännöt ja niiden rikkominen".kun hän hallitukselta sitä pyytää niin hyvissä ajoin, että asia kerkiää kokouskutsuun.

Kiitos!

 
Jäsenen wesmo antama (16.3.2015 22:59) kommentti

Onko joku muu todennut metelöinnin kuin vain tämä yksi valittava asukas?Jäsenen J544035825 antama (17.3.2015 8:32) kommentti

Hei!Sehän on monessa taloyhtiössä niin, että naapurit kärsivät ennenkun valittavat, koska pitävät tärkeämpänä naapurisopua,  kun menetettyjä yöunia. Tässä tapauksessa kyse oli alakerran asukkaan valitusesta ja hänkin valitti vain vuokranantajalleen ja ei olisi missään tapauksessa halunnut että hänen valitus menee eteenpäin.Kysyessäni asiaa, tarkoitin lähinnä hallituksen päätöstä. Se on mielestäni pätemätön. Jos järjestyssäännöissä sanotaan, että hiljaisuus on klo 22.00 - 7.00, silloin niitä rikotaan, jos juhlitaan aamutunneille! Häiriköitsijä ei kiistänyt metelöintiään. Silloin ei ole merkitystä, kuinka monelta naaputilta valitus tuli!Jäsenen wesmo antama (18.3.2015 19:49) kommentti

Aa. Minun luulojeni mukaan monesti taloyhtiössä valitetaan ennen kuin kärsitään yhtään.  Eli ilmeisesti henkilö metelöi yhden kerran.Siinä tapauksessa korkeintaan suullinen huomautus on paikallaan. Jos metelöinti toistuu ja on jatkuvaa, niin sitten kirjallinen huomautus ja jos tämä ei auta niin sitten kirjallinen varoitus. Eli minusta hallitus teki oikein jos ei antanut kirjallista varoitusta heti. 
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kyllä asiaa voi esittää yhtiökokouksen käsiteltäväksi ja päätettäväksi. Tästä pitää tehdä hallitukselle vaatimus ja hallitus sitten sisällyttää asian seuraavan yhtilkokouksen asialistalle. Varoituksen voi antaa isännöitsijäkin tai hallituksen puheenjohtaja yksin, tai hallitus yhdessä, ei siihen tarvita yhtiökokouksen päätöstä.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Yhtiön järjestyssäännöt ja niiden rikkominen":
Markus Talvio
Lakimies OTM, kiinteistöjuristi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: