Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 13.2.2014 9:43

Kysymys: vesi-ja viemäri-liittyminen

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Vesi-ja viemäri liittymä maksu 8400€ oli järisyttävä. Rakennamme Ouluun, Kiiminkiin. Alue kuuluu haja- asutus alueeseen/ osa yleiskaavaan. Mitkä ovat ne perusteet millä kukin kunta saa maksunsa periä? Me liityimme yleiseen viemäri verkkoon, joka oli tontin vieressä valmiiksi.(muut tontit rakennettu, vanhempaa asutusta). Asuntotyypin mukaan maksu peritään meiltä 250 < 500 neliön mukaan.Ulkoseinien mitat, rakennuslupa kuvien mukaan, vaikka emme yläkerran osuuteen ole rahoitusta saaneetkaan. 4200€ Koska kuulumme haja- asutus alueeseen korotetaan se meillä kaksinkertaiseksi. Eli 8400€. Onko kuntalaisten vain taivuttavat kaikelle mitä vaaditaan? 28.2 maksettava loppulasku ????:( Mikä määrittää haja-asutus alueen, poistuuko nimike milloinkaan vaikka alue olisikin rakennettu?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Maksujen määräytymisperusteissa ja käytännöissä on jonkin verran kuntakohtaisia eroja. En valitettavasti osaa Oulun osalta sinulle kaikkiin kysymyksiisi vastata tällä palstalla, mutta voimme toki selvittää asiaa, jos haluatte.

Neuvoisin sinua pyytämään kirjalliset perusteet kunnalta liittymismaksusta ja sen määräytymisperusteista. Sen jälkeen on helpompi arvioida kysymystäsi.

"Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa."

Markus Talvio
OTM, Toimitusjohtaja
JuriNet
TampereKysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / vesi-ja viemäri-liittyminen":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kultaköynnös
Voiko Kultaköynnöksen pitkän kasvun poikasta ja istuttaa uudelleen, vai pitääkö se juurruttaa vesi astiassa?...