Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 1.3.2023 3:47

Kysymys: Taloyhtiön autopaikat

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Huomenta, meidän asuntoosakeyhtiön alapuolella olevalla parkkialueella on vanhassa asemakaavassa merkattuna 13-autopaikkaa,mitkä nyt halutaan poistaa uudessa Loukonlahden kaavassa. Onko Pirkkalan kunnalla velvollisuus osoittaa uusi parkkialue,tai maksaa korvaus menetetyistä parkkipaikoista.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ymmärsin, että autopaikat on kaavaan merkitty, mutta ilmeisesti autopaikat ei kuitenkaan sijaitse taloyhtiönne omistamalla kiinteistöllä?

Onko teillä siinä tapauksessa olemassa joku sopimus kunnan kanssa siitä, että taloyhtiönne saa käyttää näitä autopaikkoja, vai ovat ne vain yleisesti kaavassa kaikkien käyttöön osoitettuja autopaikkoja?

Sopimuksen perusteella kunnalla saattaisi olla velvollisuus osoittaa uudet autopaikat teille, mutta tuskin muuten ei.
Kunta itse päättää pitkälti kaavoituksestaan.

Ole yhteydessä Pirkkalan kuntaan ja selvitä asiaa.
Minä en valitettavasti näillä lähtötiedoilla pysty sinulle vastaamaan.
 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Taloyhtiön autopaikat":
Markus Talvio
Lakimies OTM, kiinteistöjuristi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Mitä kasveja aitaan?
Hei!Olen uusimassa pienen rivitalopihan pensasaitaa. Taloyhtiön ja kaupungin kanssa asiat OK.Ajattelin laittaa sekä havua että pensasta ja lehtipensaat max...
kuusiaidan alustan kattaminen
Taloyhtiön, n.1,3 m:n korkuisen kuusiaidan alusta on pahoin heinittynyt. Nurmikkoa leikatessa on kuusiaidan alustaa siistitty trimmerillä ja näin ilmeisest...