Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 29.7.2015 13:7

Kysymys: Sopimus urkasta

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Olemme aloittamassa urakkaa, jossa omakotitalomme sokkelia korjataan patolevyllä ja salaojitus tehdään uudestaan. Kuinka tärkeää vastuu näkökulmasta on tehdä tästä kirjallinen sopimus urakoitsijan kanssa ja mistä löydän tähän sopivan sopimuspohjan?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Aina pitää tehdä kirjallinen urakkasopimus! Suullisen sopimuksen perusteella on vaikea jälkeenpäin osoittaa, mitä on sovittu jos osapuolet ovat suullisen sopimuksen sisällöstä eri mieltä.

Valmiita sopimuspohjia saattaa löytyä tästäkin palvelusta tai sitten lakimiehet voivat auttaa sellaisen laatimisessa. JuriNetilla ei ole valmiita pohjia netissä, mutta toki sellaisen voimme laatia. Kustannus ei ole kovin suuri, muutamia satasia.
Joka tapauksessa urakkasopimukseen kannattaa liittää myös vakiomuotoiset rakennusalan yleiset sopimusehdot, jolloin varsinaisesta urakkasopimuksesta tulee lyhyempi ja yksinkertaisempi.

Nyrkkisääntö on se, että jos urakkasopimuksen laatiminen ammattitaitoisella juristilla maksaa esimerkisi 500 euroa, maksaa hyvä sopimus riitatilanteessa itsensä vähintään kymmenkertaisesti takaisin.
 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Sopimus urkasta":
Markus Talvio
Lakimies OTM, kiinteistöjuristi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: