Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 22.1.2015 14:55

Kysymys: Sauna ja kylpyhuone osakkaan vai yhtiön vastuulla

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Rivitalon rakennusvuosi 1985. Alunperin asunnot (16kpl) rakennettu ilman saunoja (pl. kaksi asuntoa, joihin oli rakennuspiirrustusten mukaan rakennettu saunat) ja tilat oli suunniteltu varastoiksi. Asunnot eivät menneet kaupaksi (muutamissa asunnoista oli asukkaat) ja tiloihin tehtiin saunat. Päivitetty rakennuspiirrustus löytyy, joihin saunat päivitettiin. Yhtiöjärjestykseen saunoja ei ole päivitetty. Saunatilat eivät täytä huonekorkeusvaatimusta. Ovatko saunat yhtiön vai asukkaan vastuulla?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Valitettavasti en näillä tiedoilla pysty sinulle vastaamaan. Minun pitäisi tutustua yhtiöjärjestykseenne ja yhtiössä aiemmin noudatettuun käytäntöön. Onko saunojen kunnossapitovastuusta koskaan sovittu yhtiössä mitään ja miten niitä on korjattu jos on korjattu? Viimekädessä asiasta päättää yhtiökokous.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Sauna ja kylpyhuone osakkaan vai yhtiön vastuulla":
Markus Talvio
Lakimies OTM, kiinteistöjuristi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: