Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 29.7.2015 21:51

Kysymys: Putkiremontti ja lasitiilet

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Hei,asunnossamme tehtiin täydellinen remontti ja kylpyhuoneen suihkuseinälle katonrajaan (korkeahko huone korkeus) tehtiin kolme riviä lasitiiltä (2005) tuomaan luonnon valoa keskellä asuntoa olevaan kylpyhuoneeseen ja nyt linjasaneerauksen yhteydessä on tullut ilmoitus että siitä ei voi tehdä vesitiivistä koska kattoa madalletaan ja yksi rivi tiiliä pitää ottaa pois ja putkiremonttiyhtiö haluaa lasitiilet kokonaan pois ja laittaa aukon umpeen ja me joudumme lisätyönä maksamaan sen. Onko olemassa jotain säädöstä millainen etäisyys lasitiilet suihkun välillä on ja miten ihmeessä aiemmin vesitiiviisti hyväksytyt lasitiilet eivät enää olekaan vesitiivistä? Lasitiilet siis ovat katonrajassa suihkun yläpuolella ja niihin ei suoraan roisku vettä. Keittiössämme on jääkaapin/pakastin yhdistelmässä vesipiste (jääkaapista voi ottaa veden jääpalat) johon vedetty aiemmassa remontissa oma vesi ja nyt tämä halutaan uusia putkiremonttiyhtiön toimesta vaikka mitään vikaa ei ole ja tästäkin tulee lisämaksua? Putkiremontti yhtiön vesikalusteet ym ovat aivan törkeän paljon kalliimmat kuin että itse ne hankkisin joten haluamme ottaa muualta täysin samat hanat ym mitä urakoitsijakin tarjoaa mutta huomattavasti kalliimmalla. Onko jotain säädöstä mikä estäisi meitä ostamasta täysin samoja tuotteita muualta mutta otamme vain asennuksen putkiremonttifirmalta?
Jäsenen TI-mieskin antama (31.7.2015 23:57) kommentti

Lasitiilet saa asennettua vesitiiviisti. Nuo muut riippuvat tehdystä urakkasopimuksesta mutta huononnusta sinun ei tarvitse kärsiä, ei varsinkaan lisähintaan!
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Taloyhtiön hallituksen ja/tai isännöitsijän tehtävä on huolehtia siitä, ettei osakkaille aiheudu kertomiasi ylämääräisiä kustannuksia vaan kaikista hankinnoista pyydetään tarjoukset ja urakkaneuvottelut pidetään tarpeen vaatimalla tavalla.
Lailla ei säädellä sitä, mitä teidän pitää ostaa urakoitsijalta ja mitä ei, vaan kyse on taloyhtiön ja urakoitsijan välisestä sopimuksesta ja sen sisällöstä. Mitä taloyhtiö on sopinut?

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Putkiremontti ja lasitiilet":
Markus Talvio
Lakimies OTM, kiinteistöjuristi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: