Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 3.6.2015 18:19

Kysymys: pesuhuoneen ja saunan remontti

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Olen remontoimassa okt pesuhuonetta ja saunaa. Talo rakennettu 1964. Onko olemassa laki, että lattian ja seinän laattasaumasta ja tasoitteesta on otettava asbestinäyte? Kuka analysoi näytteitä? Onko eroa, jos okt on as.oy tyyppinen? 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Asbestipurkutyöstä on oma lakinsa. Ympäristöministeriön jäteasetuksessa säännellään asbestijätteen jätehuollosta.Kysymys on osin myös tekninen, rakantamiseen liittyvä. Tiedossani ei ole sellaista lakia, joka vaatisi ottamaan näytteen laattasaumoista. Selvää on että jos epäilyjä on asbestin käytöstä rakenteisssa niin näytteet on hyvä ottaa. Taloyhtiössä isännöitsijä ja hallitus huolehtivat asbestin näyttöön otoista ja siitä, että purkutyöt tehdään työturvallisuutta noudattaen.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / pesuhuoneen ja saunan remontti":
Juha Saarimäki
Helsinki, Suomi
Lakimies

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: