Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 29.8.2016 11:39

Kysymys: Parvekeremontti kerrostaloyhtiössä

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kerrostaloyhtiössämme tehtiin parvekeremontti, jossa uusittiin lasitus, hiekkapuhallettiin ja maalattiin seinät, lattia ja katto. Parvekkeeltamme purettiin kattolaudoitus ja sähköistys eli kattovalaisin katkaisimineen ja kaksoispistorasia. Olisiko taloyhtiön velvollisuus palauttaa purettu varustelu?
Kysymyksiä: 4 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Onko asiasta sovittu etukäteen mitään? Kuka on asentanut panelit ja sähköt kattoon ja onko yhtiö asennustyöt hyväksynyt? Onko aikanaan sovittu niiden kunnossapidosta jotain yhtiön kanssa? Vaikea on vastata sinulle. On mahdollista, että asennus jää osakkaan itsensä vastuulle.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Parvekeremontti kerrostaloyhtiössä":
Markus Talvio
Lakimies OTM, kiinteistöjuristi
Jäsenen Raude antama (31.8.2016 17:36) kommentti

Tietojemme mukaan asuntomme on kerrostaloyhtiön rakennusvaiheessa varustanut itselleen vastaava rakennusmestari. Asuntomme on poikkeuksellisesti varustettu. Siinä on mm sauna ja takka, jotka ovat ainoat koko taloyhtiössä. Uskomme, että kaikki poikkeavat varusteet ovat tehdyt luvallisesti.Ymmärrämme, että yhtiö on oikeutettu tekemään parvekeremontin ja purkamaan siellä olevat varusteet. Sitä emme ymmärrä, miksei yhtiö ole velvoitettu korjaamaan varusteet ennalleen. Eihän kai yhtiö tuhota osakkaan investointeja. Pelkäämme, että esim. kattoremontin yhteydessä voitaisiin purkaa takkapiippumme ja tehdä takkamme käyttökelvottomaksi. Tai että ulkoseinäremontin yhteydessä peitettäisiin saunamme tuloilmaventtiili.  
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: