Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 30.1.2019 18:49

Kysymys: Parvekelasien asennus

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Hei, asumme v 2012 valmistuneessa kerrostalossa As Oy Mikontorni, Mikonkatu 2 b Turku. Yhtiömme ilmoitustaululle oli tullut pyyntö selvittää parvekelasiemme mahdollisesta virheellisesä asennuksesta. Hallitus oli siihen liittyen laittanut viestin, että asiaa oli tutkittu aiemmin ja alle Riikku Oy:n (lasien asentaja)  selostus lasien ominaisuuksista ei ASENNUKSESTA. Pihalta katsoen parvekkeille on esteetön näkyvyys, sisältä ulos katsottaessa näkyvyyttä ei lainkaan. Riikku Oy:n selvityksessä ei mitään allekirjoituksia. Jälkeenpäin oli pyydetty lisäselvitystä, esim menemällä katsomaan Riikku Oy:n muita kohteita Turussa. Voiko hallitus olla käsittelemättä pyyntöä ja antamatta siitä selvitystä? Voiko vaatia asian käsittelyä viimeistään seuraavassa yhtiökokouksessa, joka on toukokuussa 2019. 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Valitettavasti en nyt ymmärrä ihan kysymystäsikään.

Ainakin kysyit, "voiko hallitus olla käsittelemättä pyyntöä ja antamatta siitä selvitystä"? Kyllä hallituksen tulisi käsitellä kaikki asialliset kysymykset ja vastata osakkaille.

Kysyit, "voiko vaatia asian käsittelyä viimeistään seuraavassa yhtiökokouksessa, joka on toukokuussa 2019". Voit. Asunto-osakeyhtiölain mukaano sakkeenomistajalla on oikeus saada yhtiökokoukselle lain nojalla kuuluva asia yhtiökokouksen käsiteltäväksi, jos hän vaatii sitä kirjallisesti hallitukselta niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.  

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Parvekelasien asennus":
Markus Talvio
Lakimies OTM, kiinteistöjuristi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: