Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 11.5.2022 14:31

Kysymys: Omistan rivitalosta osakkeen jonne suunnitellaan saunaremonttia. millä jakoperusteet tehdään. asuntoneliöitten vai saunaneliöitten

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Omistan rivitalosta osakkeen  jossa aloitetaan remontoimaa saunaosastot  taloyhtiölle on annettu tarjous koko  11 huoneistoista 

. Kysyisin mikä on jakoperuste. huoneistojen koko on noin 130--48 n2   asuntoja on 11 kpl ensin esitettiin huoneiston mukaista jakoa ei mennyt läpi, sitten heitettiin tasajakoa.... Sitten suurimmanosakeen omistaja sai luvan kysyä urakoitsijalta suoraan tarjousta ja se annettiin tarjous kaikille suoraan  ja hinta tuli yli tasajaon ja tarjouslapussa luki tarjous voimassa 30 pv. minun mielestä isännöitsijä ei toiminut oikein . jako olisi minun mielestä saunatilojen koon mukaan koska saunatilat eivät ole samankokoisia esim meillä on 7,1 n2 . Mikä on oikea jakoperusta lainmukaan.
Kysyjä
Kysymyksiä: 6 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

En pysty sinulle vastaamaan perehtymättä ensin taloyhtiönne asiakirjoihin. 
Kustannusten jakamisesta on määräykset taloyhtiönne yhtiöjärjestyksessä, tai ainakin pitäisi olla.
Näin ollen kustannusten jakamisessa ja mahdollisen lainan jyvittämisessä osakkeille tulee noudattaa yhtiöjärjestystänne.

 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Omistan rivitalosta osakkeen jonne suunnitellaan saunaremonttia. millä jakoperusteet tehdään. asuntoneliöitten vai saunaneliöitten":
Markus Talvio
Lakimies OTM, kiinteistöjuristi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: