Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 14.2.2017 15:35

Kysymys: Myyjän vastuu piilovirheessä?

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Ostimme omakotitalon, johon tehtiin kuntotarkastus. Tarkastuksessa ei löytynyt mitään suurta huomautettavaa eikä kosteutta löytynyt alapohjasta. Muutettuamme taloon huomasimme kuitenkin hajuhaittoja. Tutkitutimme talon toisella tarkastajalla niin selvisi, että betonielementtiseinä on alaosasta kostea ja lisäksi lattialaatan ja seinän välissä on rako, josta tulee ilmavuotoa. Homekoirat merkkasivat myös nämä kohdat. Joten todennäköisesti hajuhaitta johtuu siitä. Myyjät eikä välittäjä eivät maininneet ennen kaupantekoa hajuhaitoista. Mutta jälkeenpäin myyjät kertoivat, että myös heillä oli ollut hajuhaittoja talossa. Tämän lisäksi kylpyhuoneesta löytyi kosteusvaurio ja kylpyhuone jouduttiin remontoida kokonaan. Jos olisimme olleet tietoisia ongelmasta niin todennäköisesti emme olisi ostaneet taloa tai olisimme ainakin vaatinut hinnanalennusta. Kysynkin, että onko hajuhaitta ja edellä mainittu "piilovirhe" perusteellinen syy vaatia hinnanalennusta jälkeen päin? 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kyllä teillä on oikeus vaatia kauppahinnan alennusta, mikäli olette reklamoineet myyjää riittävän aikaisessa vaiheessa havaittuanne nämä vauriot.
Onko kyseessä 1960-70 luvuilla rakennettu matalaperusteinen talo? Piilosokkelirakenne?
Jos haluatte tarkempia neuvoja, olkaa yhteydessä toimistoomme. Alkuneuvottelu on teille maksuton. www.jurinet.fi

 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Myyjän vastuu piilovirheessä?":
Markus Talvio
Lakimies OTM, kiinteistöjuristi
Jäsenen J6432171828 antama (22.2.2017 17:47) kommentti

Hei. Kyseessä 1981 vuonna rakennettu betonielementtitalo. Talossa ei ole ns. valesokkelia.
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: