Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 1.7.2014 13:10

Kysymys: KVR urakkasopimus

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Terve. Sellaista asiaa haluaisin alkaa kyselemään kun meidän KVR-urakkasopimuksessa lukee kohdassa urakka-aika näin; "Rakennustyö päästään aloittamaan noin 1.5.2013. Urakan tulee olla valmis 31.10.2013 mennessä." Meinaako tämä urakan tulee olla valmis käsittäen ihan kaiken pihatyöt mukaan lukien, koska sopimuksessa on mm. nurmikon istutus. Viivästyssakko kohdassa on maininta 50€/pv kultakin työpäivältä, enimmäismäärä on yhteensä 5000€. Niin mitä tässä nyt meinaa tämä työpäivät kohta? Meidän rakennusfirma on käynyt pitkin talvea korjailemassa ja tekemässä keskenjääneitä asioita, nurmikko ja piha"mullat" on tuotu kesäkuun 2014 alussa lisäksi mullassa kasvaa paljon rikkaruohoja ja sieltä löytyy kantoja sun muita rautaputkia ja paksuja oksia.

Emmekä ole saaneet valmiusastetodistusta vieläkään. Firma on kyllä lähettänyt meille 4000€ laskun pihatöistä jotka on tehty huonosti.

Kysymys kuuluu olemmeko oikeutettuja saamaan tuon 5000€ korvaus yli menevästä ajasta ja onko meidän pakko hyväksyä 4000€ laskua jos asioita on tehty väärin?Kuvia olen ottanut asioista jotka on ollut tai on väärinystävällisin terveisin:

Jouko ja Niina Mikkonen

Peninkulma 29

90810 Kiviniemi

0456764976

joke.mikkonen@gmail.com

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ensinnäkin, urakan pitää olla valmis sovittuna ajankohtana ja jos muuta ei ole sovittu koskee tämä koko urakkaa.
Lähtökohtaisesti myös jos muuta ei ole sovittu maksetaan työ kun se on tehty sopimuksen mukaisesti. Jos urarkoitsija ei tee omaa suoritustaan sopimuksen mukaisesti syyllistyy urakoitsija sopimusrikkomukseen ja madollisesti  viivästymineen. Viivästyssakko lasketaan siitä ajankohdasta kun urakan piti olla valmis siihen saakka kunnes se tulee valmiiksi riippumatta siitä kuinka monena päivänä urakkaa on tänä aikana tehty. 
Ei teidän ole mikään pakko hyväksyä laskuia jos katsotte, että urakkaa ei ole tehty sopimuksen mukaisella tavalla ja se on viivästynyt. Reklamoikaa laskusta."

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / KVR urakkasopimus":
Pori, Suomi
Kysymyksiä: 32 kpl

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: