Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 11.3.2015 21:46

Kysymys: kopolaatat myyjällä mitään vastuuta?

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Ostimme -03 valmistuneen 2 -kerroksisen rivitalohuoneiston viikko sitten, ja tyhmät emme tehneet kuntokartoitusta. Timpurimme huomasi tänään, että molemmat wc:t ja suihkuhuoneen seinälaatoista n.80 KPL on kopoja. Timpurin mielestä osa voi tulla alas jo 6kk sisään. Onko myyjällä mitään vastuuta tästä ja kuinka asiassa tulisi edetä?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Myyjän vastuu kaupan kohteen vioitsa on kaksi vuotta.
Lisäselvitysten jälkeen kysymykseen voi tulla myös taloyhtiön kustannusvastuulla olevien rakenteiden korjaus taloyhtiön kustannuksella.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / kopolaatat myyjällä mitään vastuuta?":
Markus Talvio
Lakimies OTM, kiinteistöjuristi
Jäsenen punainenpilvi antama (21.3.2015 9:12) kommentti

Taloyhtiö vastaa rakenteista. Myyjä vastaa vain siinä tapauksessa, että on tehnyt/teettänyt laatoituksen itse ilman että taloyhtiö on tarkastanut ja hyväksynyt työn.

 
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Puutarhan ylläpidon kustannusten laskeminen
Heipä hei kaikki.Mulla ois tässä kouluhommia joihin tartteis hiukka avustusta, ei suoria vastauksia, välttämätää :PMutta, pitä...