Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 11.3.2014 15:28

Kysymys: Kenelle vastuu asumisen haitasta?

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Korvaako joku taho, kun taloyhtiön toimien vuoksi omassa asunnossa ei voi asua? Kyseessä on taloyhtiön tilaamat tutkimukset remontin yhteydessä huoneistossa, joiden aikana on asuttava muualla? Tämä asumisen haitta ei kuulema kuulu ainakaan vakuutusyhtiölle, vaikka taloyhtiön edustaja näin väitti. Myöskään taloyhtiö ei kuulema ole vastuussa osakkaiden asumisesta.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Pystyäkseni vastaamaan kysymykseesi pitäisi tietää, millaisia toimia taloyhtiö on huoneistossasi tehnyt ja millä perusteella ne on tilattu.

Lisäksi olennaista olisi tietää peruste korjauksille ja tutkimuksille, eli onko asiasta esimerkiksi yhtiökokouksen päätös? Mihin tutkimukset liittyvät, asumishaittaan?

Lähtökohtaisesti vakuutusyhtiöt kieltäytyvät korvaamasta vakuutuksesta kertomiasi kustannuksia, mutta se ei silti tarkoita sitä, etteikö vakuutusyhtiöllä voisi olla korvausten maksuvelvollisuutta. Tätä sinun kannattaa selvittää vakuutuksesi sopimusehdoista.

"Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä, ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa."

Markus Talvio, OTM, Toimitusjohtaja

JuriNet, TampereKysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Kenelle vastuu asumisen haitasta?":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kenelle kuuluu vastuu vesivahingosta
Taloyhtiön entinen osakas oli teettänyt yhdeksisen vuotta sitten kylpyhuoneremontin. Kyseinen osakas myi asunnon vuosi sitten. Nyt lattiakaivon ymp&...
Mikä viestipalvelu?
Heippa.Miten teillä viestipalvelu toimii? Kenelle mää voin lähettää viestejä ja kuka voi mulle, mistä mää saan viesti k...