Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 25.7.2017 22:51

Kysymys: kenelle kuuluu vastuu osakkeen hajuhaitan selvittämisessä

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Ostimme reilu vuosi sitten 1946 rakennetusta hirsitalosta ensimmäisen kerroksen osakkeen. Talossa on yhteensä neljä asuntoa, kaksi alakerran ja kaksi yläkerran asuntoa. Ns.kellarikerros on kivijalassa ja maan alla - siellä on asuntojen kylmävarastot ja  lisäksi meidän asuntomme alla on lämmin lämmönjakohuone, missä on myös viemäri.

Talo on peruskorjattu n.27 vuotta sitten kattavasti.

Aika ajoin asunnossa on tuntunut hajuhaittoja eri puolilla. Vaikea tarkemmin paikantaa mistä haju tulee. Mies irrotti wc-pöntön, jossa oli väärä tiiviste mikä vaihdettiin uuteen. Lisäksi on kaadettu vettä lämmönjakohuoneen viemäriin, jossa oli myös hajuja. 

Olemme valittaneet asiasta isännöitsijälle, joka sanoo, että ottakaa yhteyttä sitten, kun läydämme hajun lähteen. Tämähän on mahdotonta. Kenen vastuulla on tutkia tilanne? Kannattaako reklamoida asiasta kiinteistöfirmaa, joka möi asunnon.
Kysymyksiä: 8 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Yhtiön vastuulle kuuluu lain mukaan rakenteet ja eristeet joihin sisältyy muun muassa viemärin kunnossapito. Tällaisessa tapauksessa taloyhtiön eli isännöitsijän tai muun tahon, joka huolehtii kiinteistön ylläpidosta, tulisi aloittaa toimet sen tutkimiseksi mistä haju tulee, jotta mahdollisilta suuremmilta vahingoilta voidaan välttyä. 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / kenelle kuuluu vastuu osakkeen hajuhaitan selvittämisessä":
Jemina Timonen
Helsinki, Suomi
Lakimies

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kenelle kuuluu vastuu vesivahingosta
Taloyhtiön entinen osakas oli teettänyt yhdeksisen vuotta sitten kylpyhuoneremontin. Kyseinen osakas myi asunnon vuosi sitten. Nyt lattiakaivon ymp&...