Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 4.3.2014 21:18

Kysymys: ilmanvaihto riita taloyhtiössä

Rakennusoikeudelliset kysymykset

30 asunnon taloyhtiö, jossa hallituksenpuheenjohtaja on myös isännöitsijä. Itsevaltiaasti ei anna ilmastointituloksista joita tehty kuulemma parivuotta sitten. Olen hallituksenjäsen. Hän kertoo olevan vain lasku todisteena ja sitäkään ei anna nähtäväksi.Kysymykseni hänelle oli, mittausarvoista ja tutustuminen ilmanvaihdon oikeellisuudesta, tämän hetkinen tilanne ettei koneellinen ilmastointi ole tarpeeksi riittävä, etenkään silloin kun huippuimuri ei ole täysillä.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Lähtökohta on se, että isännöitsijän tulee toimia aina hallituksen ja yhtiökokouksen ohjeiden mukaisesti yhtiön ja osakkaiden etua noudattaen. Jos hallitus pyytää isännöitsijältä kertomiasi dokumentteja pitää isännöitsijän tietysti ne hallitukselle luovuttaa, eikä pimittää tietoa. Myös ko. lasku on esitettävä hallitukselle, jos sitä pyydetään.

Mikäli hallituksen ja isännöitsijän välillä on epäluottamusta tulisi hallituksen kokoonpanosta keskustella, etenkin kun hallituksen puheenjohtaja toimii myös isännöitsijänä. Suosittelen, että yhtiössänne hallituksen puheenjohtaja ja isännöitsijä eivät olisi jatkossa yksi ja sama henkilö, jos yhtiössä on kertomasi kaltaisia ongelmia ja luottamuspula. Yhtiökokous valitsee hallituksen ja hallitus keskuudestaan puheenjohtajan. Keskustelkaa avoimesti asioista hallituksessa.

"Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä, ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa."

Markus Talvio, OTM, Toimitusjohtaja

JuriNet, TampereKysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / ilmanvaihto riita taloyhtiössä":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

oman klementiinin oikea hoito?
Hei,  olen itse istuttanut kolme klementiiniä, ne kolme alkoi  kasvaa (nyt ovat n.11 cm pitkät) hyvin kunnes yks niistä ala-lehdet reunoissa v...
muumiotaudin torjunta
Miten saisi hävitettyä omenia vaivaavan muumiotaudin. Nyt sitä näkyy jo kirsikassakin. Myös luumuun taitaa iskeä helposti. Keräämi...
Olki ja kateviljely
Hei! Osaisiko joku kertoa mistä saisi Helsingin lähistöltä olkikatetta hankittua? Mieluiten pienpaaleissa niin olisi helpompi käsitellä ja s...