Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 11.3.2015 13:19

Kysymys: Hinnanalennustako rakentajan surkeasta työnjäljestä?

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Meillä on omakotitalo rakenteilla "avaimet käteen"-toimituksella. Alusta asti huomasimme että työmaalla hyörii kaikkea muuta kuin ammattilaisia. (Juuri ammattikoulusta vamistunut touhuaa harjoittelijan kanssa). Olemme reklamoineet asioista sitä mukaa kun niitä olemme huomanneet. Ilmeisesti suurin osa ainakin virheistä on lähinnä kosmeettisia. Paljon on korjattu, mutta paljon on korjaamatta. Terassin kaiteita vinossa, katon pellitykset lommoilla ja ruuvailtu harjapeltejä miten sattuu, sisäikkunoissa ikkunanaukaisimien paikat ruuvattu kieroon sisäkatot paneloitu ja selvästi monttuja. On jo korjailtu, mutta meidän silmään edelleen patteja. Ovien karmit ja ikkunan karmit kolhittu (ei aiota vaihtaa, vaan pakkeloida). Kattojen paneloinnit aloitettu aina kokonaisella paneelilla, joten milloin minkäkin kokoista suikaletta jää loppuun. Tällöin myös huomaa että seiniä on jonkin verran kierossa jossain. Tässä jotain, paljon muuta missä näkyy surkea työnjälki. Kysymys kuuluukiin, voidaanko tällaisista kosmeettisista jutuista vaatia hinnanalennusta ja millaisissa määrin? Projekti alkaa olemaan huhtikuussa lopuillaan ja myös viimeisten suurempien laskujen aika..

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Vaatimuksen voi ihan perustellusti esittää, jos työn jälki ei täytä sille asetettuja vaatimuksia.
Perusteena vaatimuksille voi käyttää esimerkiksi ulkopuolisen ja objektiivisen tavarantarkastajan tarkastusta ja lausuntoa.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Hinnanalennustako rakentajan surkeasta työnjäljestä?":
Markus Talvio
Lakimies OTM, kiinteistöjuristi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: