Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 27.3.2017 13:34

Kysymys: HALLIN PURKU

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Tontillamme sijaitsee vanha teräsrunkoinen peltihalli. Haluasimme sen pois tieltä maisemaa rumentamasta. Ajattelimme myydä hallin ns. "pystyyn" jollain nimellishinnalla, eli kunhan ostaja vain huolehtisi hallin purkamisen ja poiskuljetuksen. Onko minulla myyjänä tällaisessa tapauksessa jotain vastuuta purkutyön työsuojelusta tai siihen liittyvistä riskeistä ja pitäisikö tämä asia jotenkin mainita kauppakirjassa? 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Myyjä ei ole vastuussa työsuojeluun liittyvistä asioista ostajan mahdollisia työntekijöitä kohtaan. Kauppakirjaan voidaan ottaa esimerkiksi ehtoja, ettei myyjä ole vastuussa purkutyön aiheuttamista vahingoista; halli puretaan tiettyyn ajankohtaan mennessä ja tästä aiheutuva jäte kuljetetaan pois sekä hävitetään asianmukaisesti. Voi olla järkevä tarkistuttaa tai laadituttaa kauppakirja lakimiehellä, jotta kaupan ehdot olisivat teille mahdollisimman edulliset. 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / HALLIN PURKU":
Anni Santanen
Helsinki, Suomi
Lakimies

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kasveja hallin pohjoispuolelle
Nyt tarvitsisin apua konehallin pohjoispuolen suunnitteluun. Elikkäs mitä kannattaisi istuttaa alueelle jossa kasvaa nykyään pääasiassa juol...