Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rahoitus ja vakuutus aihealue Seuraava
pvm: 28.1.2010 10:18

Kysymys: Remontista aiheutuvien vuokrakulujen maksaja ?

Rahoitus ja vakuutus

vuonna 1978 rakennetussa taloyhtiömme yhdessä osakehuoneistossa jouduttiin vesivuodon (rakenteelinen vika) takia tekemään korjausremontti, kylpyhuoneen ja keittiön seinää auki putken kohdalta, korjaus, desinfiointi ja kuivaus. Osakehuoneistossa asuu vuokralla nuoripari pienen vauvan kanssa, heidät majoitettiin remontin ajaksi, arvio n. 2 vkoa, vuokrattuun lomamökkiin osakehuoneistossa olevan hajun, pölyn ym vuoksi. Taloyhtiön vakuutus maksaa korjaustyöt
Kuka maksaa vuokralaisten tilapäisasumisen vuokrakulut ?? Taloyhtiö ? Osakkeenomistaja vuokranantajana? Taloyhtiön vakuutus ei korvaa vuokrakuluja.
Terv. hallituksen sihteeri


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Vuokralainen maksaa normaalin vuokran. Muuttokustannusten jaosta pitää sopia osakkeenomistajan ja taloyhtiön välillä. Osakkeenomistaja maksaa tilapäisen asumisen vuokran. Asuntoyhtiö ei peri yhtiövastiketta korjausajalta. Tämä on normaali tapa hoitaa asia.

Arvostele vastaus kysymykseen "Rahoitus ja vakuutus / Remontista aiheutuvien vuokrakulujen maksaja ?":
Jäsenen Mestari antama (28.1.2010 13:38) kommentti

Mielestäni taloyhtiö jos vika on ollut taloyhtiön huoltovastuun piiriin kuuluvasta osasta.Jos ei vakuutus korvaa, kääntyy taloyhtiö osakkaiden karttuisan käden ja kukkaron puoleen.

Jäsenen TKT antama (28.1.2010 15:10) kommentti

Vuokralaiselta ei tulisi luonnollisesti periä vuokraa remontin ajalta, jolloin vuokralainen vastaa normaalin vuokran suuruisella osuudella mökin vuokrasta ja taloyhtiö "ylimenevältä" osalta + vuokralaiselle välillisistä kuluista (muutto yms. kustannukset). Mielestäni nämä vesivahingosta johtuvat välilliset kulutkin kuuluvat vakuutuksen piiriin.

Jäsenen Halpakorjaus antama (28.1.2010 19:44) kommentti

Talohtiön varoista ei kuulu maksaa remontin aikaisia toisen asunnon vuokria. Taloyhtiön ei olisi pitänyt sotkeutua vuokralaisen ja vuokranantajan välisiin asioihin. Jos asunnossa ei voi asua, vuokralaisen kuuluu omalla kustannuksellaan hankkia toinen asunto, mutta hän saa kyllä vapautusta vuokranmaksusta tuon 2 viikon osalta. Taloyhtiön ei kuulu korvata osakkaalle menetettyä vuokratuloa. Tästä käytännöstä on ennakkotapauksia.


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: