Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rahoitus ja vakuutus aihealue Seuraava
pvm: 5.10.2017 7:34

Kysymys: Rakennusvaiheen vakuuden pidättäminen

Rahoitus ja vakuutus

Moi. Olen uudisasunnon ostaja. Onko minulla oikeus olla vapauttamatta rakennusvaiheen vakuutta, kun väärin asennettua ikkunalasia ei ole vielä korjattu eikä asentaja ole ollut minuun yhteydessä ilmoituksesta huolimatta? Voinko pidättää vakuuden vapautusta myös kun kylpyhuoneen lattialämmityksen toimivuus on minulle jäänyt epäselväksi eikä ilmoituksestani huolimatta asiaa olla selvitelty yli 6 kuukauteen?
Jäsenen Ra.insvm.-69 antama (5.10.2017 22:20) kommentti

Onko kyse vastaanotto tarkastuksessa kirjatuista virheistä / puutteista vai takuuaikana ilmenneistä asioista? Oleellista on, että olet todistettavasti reklamoinut mahdollisimman pikaisesti urakoitsijalle toteamistasi virheistä / puutteista. Urakoitsijalle maksetaan yleensä loppusumma(10%) urakasta, kun lopputarkastus on pidetty ja siinä todetut virheet/puutteet sovittu korjattavaksi tietyn ajan kuluessa. Rakennuttajalle annettu urakoitsijan vakuus (yleensä 2%) on sitä varten,että rakennuttaja voi sen avulla korjauttaa itse ne virheet, joita urakoitsija ei ole korjannut /suostunut korjaamaan.Toinen asia on sitten, että mitä on sovittu ja luvattu. Vakuuden pidättäminen on rakennuttajan ainoa keino saada urakoitsija paremmin reagoimaan asiaan. Vakuus on yleensä pankkitakauksena ja sen vapauttaminen edellyttää hyväksyntääsi. 
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Vakuus

Kysymyksesi perusteella asian täytyy koskea takuuajan vakuutta.
Käsitteiden epäselvyydestä johtuen osoita kysymyksesi rakennuslakipuolellemme.
Itse vastaamme rakennusteknisiin kysymyksiin, enkä pysty siirtämään kysymystäsi ko. vastaajalle.
Kiitoksia.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Rahoitus ja vakuutus / Rakennusvaiheen vakuuden pidättäminen":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: