Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 10.7.2012 9:23

Kysymys: Vuorimännyn ruskettuminen

Puutarhan hoitotyöt

Vanha, n. 30v, vuorimänty "sairastaa" eli neulaset ruskistuvat koko ajan lisää. Onko se kasvin lopullinen tuho vai onko se hoidettavissa jollain konstilla? t. Ripe S
Kysymyksiä: 15 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Vuorimännylle on tyypillistä että se vanhetessaan tulee harvaksi ja ränsistyy. Sen kaljut oksat kohoavat mutkitellen ja vain oksien päissä on neulastupsuja. On omasta mausta kiinni haluaako niitä edelleen säilyttää puutarhansa osana. Mikäli mainitsemasi ruskettuminen tapahtuu myös versojen päissä olevissa tupsuissa, niin silloin kasviasi tosiaan vaivaa jokin. Neulasten tulisi nimittäin pysyä kasvissa 5-8 vuotta. Vuorimänty on yleensä terve kasvi eivätkä tuholaisetkaan siinä juurikaan viihdy. Maaperässäkään ei luulisi noin vanhalla kasvilla olevan valittamista. Tarkkaile tilannetta ja seuraa kasvua.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Vuorimännyn ruskettuminen":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Arabiankahvi - lehdet ruskettuu ja putoaa
Perin äidiltäni upean Arabiankahvipuun/ruukkukasvin. Se oli viime kesänä vielä todella tuuhea ja upean vihreä, korke...