Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 12.4.2015 21:49

Kysymys: Varjohiipan epimedium x rubrum hoito

Puutarhan hoitotyöt

Hei,


Tein perennoille kevät putsausta ja leikkasin samalla varjohiipan lehdet pois, kun olivat aivan rapisevan kuivia. Voiko näin tehdä vai olisiko pitänyt toimia toisin? Mistään en löytänyt tietoa kun etsin.

Onko tämä ok? Nouseeko kukka nyt yksinäisenä vai uusiko lehtiä kohtuu hyvin kukinnon rinnalla?
Vähän outoa sekin että kukka nousee ruskeiden lehtien keskelle.


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Kerrot kasvuston olleen rapisevan ruskea, mikä tarkoittaa niiden olleen aivan kuolleita. Ei siis ole mitään väliä, vaikka poistit kuolleen kasvimassan. Tarhavarjohiippa on yleensä osin talvivihreä, mikä tarkoittaa että sen lehdistöstä ainakin osa normaalisti säilyy seuraavaan kesään saakka (saaden keväällä punertavan sävyn). Periaatteessa tämän talven yli säilyneenkin osan voi halutessaan siistiä ilman tunnontuskia; uutta lehteä nousee kyllä kukkien rinnalle.

Kaikille tiedoksi, että...

Tarhavarjohiippa on siis maanpeitteeksi sopiva lehtiperenna, jonka lehdistö säilyy osin talvellakin vihreänä. Varjohiipat ovat luonnostaan lehtometsän kasveja, jotka ovat sopeutuneet valon vähyyteen. Maan tulee olla kuohkeaa ja hikevää, mutta varjohiipat sietävät lyhytaikaista kuivuuttakin kesähelteillä. Leveäkasvuinen, lehdet herttamaisia, punertavia.  Kasvi leviää hitaasti, mutta on pitkäikäinen.
Korkeus 20 cm. Pienet kukat ovat lajista riippuen tummanpunaiset, keltaiset tai valkoiset.
Maaperä hiekkamultainen. Kukkii touko-/kesäkuussa ja istutusväli 30 cm.Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Varjohiipan epimedium x rubrum hoito":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Hoito-ohjeita kaktukselle
Hei! Ostin pienen kaktuksen nimeltä " Gymnocalucium mihanovichii" ja hoito-ohjeita kysyisin......
Joulukaktuksen hoito kukinnan aikana
Hei! Joulukaktuksen hoito-ohjeita kaipailisin...kukkii pian itäikkunalla....
Mikä viherkasvi?
Mikä viherkasvi on nimeltään? Hoito-ohjeet?...