Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 3.10.2013 9:34

Kysymys: Vandalismia Vandaalla

Puutarhan hoitotyöt

Keskellä päivää joku/jotkut kävi repimässä nuoren jalopähkinän latvaoksat. Runko jäi ehjäksi.
Lähemmäksi kymmenen oksaa irtosi. Mietin, pitäisikö hankkia uusi puu vai kasvattaako uuden hienomman latvan.

ll -Talon maalaus
musiikki,kunnon ylläpito,valot ja värit
Kysymyksiä: 5 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ikävä tapaus - ja tällaista vandalismia näkee valitettavan usein etenkin yleisillä alueilla.
Jalopähkinät (Juglans) kasvavat onneksi luonnostaan monirunkoisiksi ja -haaraiksiksi pikkupuiksi tai pensaiksi, joten en usko tapahtuneen vaikuttavan kyseisen yksilön luontaiseen kasvumalliin. Yksittäistä päälatvaa pähkinä ei ehkä ala kasvattamaan, mutta uskoisin sen korjaavan kasvunsa tulevina vuosina. Toki voit keväisillä leikkauksilla ohjata kasvua yksirunkoisempaan suuntaan.

Siisti nyt repeytyneiden oksien päät ja varmista ettei repeytymät jatku runkoon saakka. Nuoret taimet ovat sitkeitä selviytyjiä, etenkin hyvin paikalleen jo juurtuneena. Jos kuitenkin vauriot vaikuttavat liian suurilta, niin uuden puun hankkiminen on toki vaihtoehto. Mutta onko sen kasvupaikka kovin altis vastaavalle vandalismille?

Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Vandalismia Vandaalla":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: