Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 25.8.2015 19:33

Kysymys: tahmaiset viinimarjat

Puutarhan hoitotyöt

Hei, mustiin viinimarjoihini on ensimäistä kertaa tullut tahmaisuutta,myös lehdet ovat päältä tahmaisia.Lehtien alapinnalla jotain vihertäviä ötököitä-ei minusta ihan kirvoiltakaan näytä.Eikä lehdet alapuolelat ihan terveiltä näytä muutenkaan Mistä voisi olla kyse ja voiko marjoja poimia/käyttää/mehustaa?miten pääsen ko. vaivasta eroon?!
Jäsenen SuskiM antama (25.8.2015 20:53) kommentti

Meillä sama juttu... Kärpäset ja mehiläiset pyörivät pensaiden ympärillä. Marjat pienehköt ja tippuvat kerätessä. Kaikki neuvot siis tervetulleet tännekin! ??Jäsenen J6123661925 antama (26.8.2015 19:34) kommentti

ja Osa lehdistä alapuolelta ruosteen värisiä...
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Tahmaisuus kertoo juuri kirvoista. Kirvojen torjuntaan voi käyttää 2–3 prosenttista mäntysuopaliuosta tai Spruzit- torjunta-ainetta, jonka tehoaine on luonnonpyretriini. Torjunta-ainetta olisi hyvä saada nimenomaan lehtien alapinnoille, jotta torjuntatulos olisi hyvä. Parin viikon välein tehty ruiskutus pitää usein kirvakannat riittävän alhaisina. Ruiskutukseen sopivat siis saippuapohjaiset valmisteet, pyretroidit ja malationi-valmisteet.

Herukoilla kirvat pääsääntöisesti talvehtivat eli ne siirtyvät loppukesällä herukkakasveihin ja munivat talvimunat sen oksille. Talvimunista kehittyy keväällä ensimmäiset sukupolvet, jotka muuttavat kesällä muille kasveille. Nyt on siis hyvä aika torjua niitä - ja jatkaa torjuntaa heti huhtikuun lopulla, kun herukoiden ensimmäiset silmut turpoavat. Kevätruiskutus parafiini-pohjaisilla ruiskutteilla poistaa talvehtivat yksilöt herukoista.

Satoa voit käyttää kirvoista huolimatta, mutta tarkista käyttämästäsi tuotteesta sen varoaika - tai käytä vasta sadonkorjuun jälkeen.Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / tahmaiset viinimarjat":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: