Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 30.11.2011 20:39

Kysymys: Syysyreenin l syrikän talvettaminen

Puutarhan hoitotyöt

Mitenkä talvetatte syrikän? Vein sen kasvihuoneeseen ja suojasin jonkin verran havuilla. Pitääkö se leikata kun on ainakin puolimetriset varret?
Alahonkajoki, Suomi
Evsihteeri
Puutarha, entisöinti ja virran ylläpitämiseksi jooga
Kysymyksiä: 3 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kaunis perhosmagneetti syrikkä eli syyssyreeni (Buddleja davidii) on tosiaan talvenarka. Maanpääliset osat kuolevat miltei joka talvi (mutta lähtee keväällä nopeasti uuteen kasvuun). Menestymisvyöhykkeet ovat I-II, mutta kannattaa sielläkin peitellä hyvin tai viedä viileään varastoon. Kasvihuoneessa saattaa - havupeitosta huolimatta - olla pakkasta liikaa talven kovimpina aikoina. Juurakko/ruukku kannattaisi ainakin kaivaa maahan ja peitellä muutenkin hyvin jäätymisen estämiseksi. Versoja voit leikkailla vasta kevään korvalla, mikäli tarve vaatii (vain kuivat, paleltuneet osat pois). II-alueen ulkopuolella kasvi tuskin säilyy ulkona talvea. Ei sinulla olisi mitään mahdollisuutta säilyttää kasvia varastossa/autotallissa tms. paikassa, jossa lämpötila ei paria pakkasastetta alemmas laskisi?

Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Syysyreenin l syrikän talvettaminen":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: