Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 15.4.2019 15:28

Kysymys: Sipulikasvien lannoittaminen

Puutarhan hoitotyöt

Voiko jo nyt kastella ja laittaa lannoitetta pihan kasveille, on tulppaania, liljoja jne. Vai onko se ehdottomasti kielletty, jos tulee vielä yöpakkasia?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Yöpakkaset eivät lannoitusta ja kastelua estä, mutta jäinen ja kylmä maa kyllä haittaavat (kasvit eivät pysty hyödyntämään ravinteita). Sipuli- ja mukulakasvit kasvavat sipulin/mukulan sisältämän voiman turvin, joten sinänsä kevätlannoituksesta ei niille ole apua. Nuppuvaiheessa voi antaa lisälannoitusta kastelun mukana, niin voimia riittää paremmin kukintaan. Loppukesästä voit sitten levittää sipuli- ja mukulakasveille syyslannoitetta perennoiden lannoituksen yhteydessä. Uusille sipuli-istutuksille kannattaa laittaa lannoitetta multaan sipuleiden alle ja ympärille, niin sieltä se pääsee vaikuttamaan keväällä heti maan lämmetessä.Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Sipulikasvien lannoittaminen":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: