Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 26.9.2020 0:27

Kysymys: Siperianhernepensas

Puutarhan hoitotyöt

Meillä on vanha siperianhernepensasaita, joka leikattiin alas viime kesänä. Alasleikkauksen myötä aitaan tuli paikoin aukkoja, koska se ei lähtenyt joka paikasta enää uuteen kasvuun. Useiden ohjeiden mukaan pensasaidan istutus tulee tehdä myöhään syksyllä. Kuitenkaan siperianhernepensaan taimia ei enää ollut missään saatavilla näin syyskuun puolella. Voiko piiskataimia (tai muita taimia) istuttaa keväällä, ja mikä olisi paras istutus ajankohta?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Siperianhernepensas.   Ei hätää, odota rauhassa kevättä silloin taimimyymälöiden valikoimat ovat parhaat. Istuttaa voit heti kun lapio maahan uppoaa. Nauti syksystä, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty !

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Siperianhernepensas":
Liisa 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Siperianhernepensaan hoito
Muutimme kesäkuussa rivitalo asuntoon, jonka isoa pihaa ympäröi Siperianhernepensas aita. Aita on todella huonokuntoisen näköinen, harmaine lehti...