Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 2.6.2017 12:23

Kysymys: Siperianhernepensas

Puutarhan hoitotyöt

Hei, päätin leikata pihamme pitkäaikaisen siperianhernepensasaidan alas tänä keväänä. Leikatessani huomasin, että suurimmassa osassa juurien leikkauspinnalla oli ruskea pilkku/alue. Onkohan kyseessä jokin tauti? Ikää pensasaidalla on tosiaan ainakin 25 vuotta. Kiitos etukäteen vastauksesta.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Siperianhernepensaan vanhemmissa versoissa voi keskellä vallan hyvin olla ihan lahoa, mikä näkyy leikkauspinnassa ruskeana pilkkuna tai alueena. Tästä ei tarvitse huolestua vaan se on nopeakasvuisella pensaalla täysin normaalia.

Nyt alasleikkaamisen jälkeen on juuristoalue hyvä siistiä ja lannoittaa.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Siperianhernepensas":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Siperianhernepensaan hoito
Muutimme kesäkuussa rivitalo asuntoon, jonka isoa pihaa ympäröi Siperianhernepensas aita. Aita on todella huonokuntoisen näköinen, harmaine lehti...