Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 23.9.2021 20:13

Kysymys: Poppelin hävittäminen

Puutarhan hoitotyöt

Poppeli, ilmeisesti Haminanpoppeli, (ei hopean värinen vaan vihreä) kasvaa liian lähellä talon rakenteita. Haluan hävittää sen, miten se tehdään? Pitääkö siinä kuin haavan taoauksessa kuoria tyvi ensin ja antaa olla pitkäkin tovi ennen kuin voi kaataa?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Poppeli tekee runsaasti juurivesoja kaatamisen jälkeen. Siksi kannattaa kuoria puun runkoa tyvestä edellisenä kesänä kesä-heinäkuulla, jotta kasvi ei tuottaisi kaatamisen jälkeen enää niin paljon juurivesoja. Kuori pitää poista tarkasti ja koko puun ympäriltä, jotta nestevirtauksen kulku estyisi.Seuraavana kesänä voitte kaataa puun pois.
 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Poppelin hävittäminen":
Puutarha.net Vastaajat
Jäsenen Harri Koivisto  antama (24.9.2021 13:27) kommentti

Ok, eli nyt asialle ei voi tehdä enää mitään, vasta ensi kesänä kuoria ja seuraavana kaataa?
Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Sienitautien torjunta
1. Muumiotaudin hävittäminen/torjunta omenapuista    Kuinka pitäisi toimia?2. Härmän hävittäminen mustaviinimarjapensais...
Poppekin hävittäminen
Poppelin voi hävittää, siis kun kuorii tyvet huolellisesti nyt alkukesällä. Vuoden päästä ne voi k...
Heinäkasvin hävittäminen
[img]http://desmond.imageshack.us/Himg140/scaled.php?server=140&filename=180620123822.jpg&res=landing[/img] Tällainen kaislamainen kasvi on levinnyt melko hy...