Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 29.4.2022 10:38

Kysymys: Poppekin hävittäminen

Puutarhan hoitotyöt

Poppelin voi hävittää, siis kun kuorii tyvet huolellisesti nyt alkukesällä. Vuoden päästä ne voi kaataa.

Mutta kuulin sellaisenkin konstin, että katkaistujen poppelien kannolle, kun laittaa karkeata merisuolaa, ne kuolevat. Onko näin?

Kommentoi:*




Virallinen Vastaus

Suolakäsittelystä kuulee silloin tällöin puhuttavan, mutta suhtaudumme epäillen sen tehoon. Suola myös karkaa helposti kannon päältä ennen kuin se on imeytynyt kantoon.

Kemikaaleista, kuten suolakin on, on huomioitava, että ne  voivat kulkeutua ympäristöön,  pohjaveteen tai haitata paikalle jääviä kasveja. Puilla on usein juuriyhteyksiä muihin puihin. Suolaa tuskin  pystyy imeyttämään kasvin systeemiin niin runsaasti, että sen väkevyys riittäisi tappamaan vesoja.

 

 



Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Poppekin hävittäminen":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Sienitautien torjunta
1. Muumiotaudin hävittäminen/torjunta omenapuista    Kuinka pitäisi toimia?2. Härmän hävittäminen mustaviinimarjapensais...
Heinäkasvin hävittäminen
[img]http://desmond.imageshack.us/Himg140/scaled.php?server=140&filename=180620123822.jpg&res=landing[/img] Tällainen kaislamainen kasvi on levinnyt melko hy...