Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 25.6.2013 15:32

Kysymys: patjarikko

Puutarhan hoitotyöt

Teidän, että kuihtuneet kukat kannattaa leikata pois, mutta : Kannattaako patjarikon kuihtuneet kukat leikata pois? Kun sitä rikkoa on niin paljon
Sipoo, 
Kysymyksiä: 2 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Patjarikon kukkien poisleikkaamisessa olisi hurjasti työtä, eikä se vaikuttaisi kasvin kukintaan mitenkään. Ohje koskee lähinnä jatkuvakukintaisia kesäkukkia, joista kannattaa kuihtuneet poistaa kukinnan jatkumiseksi. Joiltakin kasveilta voi kuihtuneet poistaa, jotta niiden siementäminen estettäisiin. Siementen muodostaminen vie usein turhaan voimia.

Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / patjarikko":
Jäsenen piikkipallo antama (1.7.2013 19:15) kommentti

Jos kuitenkin ulkonäkösyistä haluat leikata kukkavarret, niin kokeile pitkävartisia saksia.ainakin Fiskarsilla on kohtalaisen hyvät. Terän kaltevuutta voi säätää tarpeen mukaan ja helposti. Työ ei rasita selkää kun voi olla suorana. Ja leikkaaminen käy mielestäni aika sutjakasti ( ellei Sinulla nyt ihan aarikaupalla sitä rikkoa ole...)Leikatut varret voi haravalla varovasti koota pois. Tuli mieleeni, jotta uskaltaisikohan kevyttä trimmeriä kokeilla ? Vai kiskaiseeko se koko rikon irti ?

Jäsenen Tuomipihlaja antama (1.7.2013 20:15) kommentti

Minä olen trimmerillä ajellut patjarikon kukkavarret poikki ja onnistunut siinä mielestäni ihan ok.

Jäsenen tarhaleidi antama (1.7.2013 22:14) kommentti

Mä olen kuivuttuaan vaan käsillä rytistänyt ne poikki ja muruiksi antanut tippua ympärille. Ne on rumat ruskeina törröttämässä, mutta tästä voi olla montaa mieltä tietenkin.

Jäsenen tua antama (3.7.2013 15:30) kommentti

kiitos vastauksista. oikeastaan tuo punainen pitkävartinen patjarikko näyttää siisitmmältä kun varret leikka pois. Nyt voin keskittyä kellokukkien nyppimiseen. Ensin täytyy varovasti pöyhitä pystyyn karpaattienkellon sateen kaatamat varret. Mielestäni tänä vuonna karpaattienkellot ovat kavanee todella komeiksi mättäiksi. Kurjen- ja ukonkellotkin pitävät nyppimisestä! ja tietysti orvokit ja petuniat.


Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Lajin valitseminen
Hopeahärkki, vuoriaro, sammalleimu, patjarikko... Miten valita reunuskasvi. Toivoisin sen kukkivan mahdollisimman pitkään ja varmasti. Toisaalta toivon sen...