Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 13.4.2015 10:55

Kysymys: Nokkonen ja paju pois

Puutarhan hoitotyöt

Kaupungin vuokramaalla on yksi viljelypalsta ollut yli kymmenen vuotta viljelemättä. Viime kesänä siinä kasvoi parimetrinen paju, muuten se oli aivan täynnä nokkosta, maassa näytti olevan sammalta. Onko tällaisen maan viljelykuntoon saamisesta mitään toivoa? Millä keinoin toimia?
Tämä palsta olisi auringon ja tuulensuojan kannalta ihanteellisella paikalla, mutta sen nykyinen kunto kauhistuttaa... Luin että nokkonen kasvaa jopa yhden sentin juuripalasta, saisiko sitä siis ikinä häviämään lopullisesti?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Nokkonen kertoo ravinteikkaasta ja hyvästä maanlaadusta - ja pajukin kosteahkosta maasta - joten kyllä tälle paikalle kannattaisi viljelypalstan kunnostaa. Nokkonen ei pidä maan muokkaamisesta, joten säännöllisesti muokattavalla viljelypalstalla se ei kyllä viihdy. Kun maa jyrsitään ja maasta nousseet nokkosen- ja pajunjuurakot kerätään pois, niin viljelypalstalta paljastuu muhevaa multaa. Kasvualustassa on kuitenkin muiden siemenrikkakasvien siemeniä, jotka siitä vielä varmasti myöhemmin nousevat, mutta tuskin nokkosesta enää kiusaksi asti on. Mikäli haluat olla vielä varmempi asiasta, niin käsittele ko. alue RoundUpilla (tuhoaa kaiken vihreän, mutta ei jää maaperään) - ja muokkaa maa vasta kun kasvusto on selvästi kuollut (toista käsittely tarvittaessa).

Pidä nokkosta hyvänä merkkinä - ja ota haaste vastaan!Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Nokkonen ja paju pois":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Onkohan tämä paju?
Onkohan tämä paju? Mietin voiko kaataa....
Multakasat nurmikolla
Hei,Nurmikossamme on laajahko alue, jossa nurmikko ei kasva hyvin ja maassa on pieniä multapahkuroita. Aiemmin pihalla oli muutamia isoja multakasoja, jotka oli ilmi...