Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 12.10.2015 21:5

Kysymys: Mustalaikku ruusuissa

Puutarhan hoitotyöt

Perustin viime kesänä kukka-altaan ruusuille, noin 60 cm syvän. Juurakkoja on n, 12-15 kpl.
Mustalaikkua tuli lehtiin ja nypin niitä pois sitä mukaa kun laikkua ilmestyi. Tänä kesänä ruusut kukkivat ja kasvoivat hyvin paitsi Europeana lajike jonka nuput tummuivat osittain eivätkä niistä kaikki auenneet ollenkaan. . Laukkua tuli kyllä kaikkiin ja nypin samoin kuin viime kesänä.
Onko toivoa että laikku katoaa itsestään vai ovatko ruusuni tuhoon tuomittuja ?


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Mustalaikkua esiintyy yleisesti monissa ryhmäruusulajikkeissa. Sitä torjutaan hyvällä ilmankierrolla (kosteassa kasvustossa lisääntyy) ja hävittämällä saastuneet lehdet heti havaitessa. Myös kemiallinen torjunta on mahdollista. Kostea sää edistää mustalaikun, kuten muidenkin sienitautien leviämistä.Joinakin vuosina se vaivaa enemmän - toisina vähemmän. Hyvin voivat kasvit ovat vahvempia niitä vastaan!

Vinkki: Mustalaikkua voi torjua ja ennaltaehkäistä luonnonmukaisen ja ympäristöystävällisen Neudovital Ruusun Vahventeen säännöllisellä käytöllä.Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Mustalaikku ruusuissa":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Fairy maampeiteruusut eivät kuki
Meillä on noin viisi vuotta vanhoja fairy maanpeiteruusuja, jotka tänä vuonna eivät kuki, vaikka on jo kesäkuun loppu. Viime talvi oli niin ihant...