Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 26.6.2016 20:32

Kysymys: marjapensaisen taudit

Puutarhan hoitotyöt

Hei! Tiedustelen mikä tauti on meidän marjapensaissa , Viime kesä karviaispensaista katosi lehdet mutta marjat jäivät. Tänä keväänä kaikki marja pensaat ruiskutettiin Sun 7 E myrkyllä kehotamalla aineella kaksi kertaa. Nyt on seuraavaksi punaherukasta katoamassa lehdet marjoja tulee hyvin, karviainen on edelleen lehdetön  mutta marjoja tulee vähän ja oksien päässä on muutama lehti. Lehdissä ( lehden alla ) ei ole mitään kirvaa eikä laikkuaja ne vain häviävät. Onko ensi vuonna mustaherukat vaarassa ? Mitä tehdä  marjapensaiden pelastamiseksi? Meillä on aina ollut niin hyvän makuisia marjoja ja isoja. Kiitos vastauksesta . 
Jäsenen Linda  antama (2.8.2022 18:25) kommentti

Hei..Meillä viinimarjapensaat pudottaa käpristyneitä ruskeitalehtiä marjoissa pilkkoja..        
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kuulostaisi kovin karviaispistiäisen toukkien työltä. Nämä 1-2 cm:n toukat voivat pistellä nopeastikin poskeensa karviais- ja herukkapensaan kaikki lehdet. Ne jäävät helposti huomaamatta, sillä ne aloittavat tuhotyönsä pensaan keskiosista. Kevätruiskutteesta ei niille ole haittaa, sillä toukat talvehtivat maassa.

Jos toukat havaitsee ajoissa, niin ne voi kerätä pois käsin. Luonnonmukaisista keinoista tarkoitukseen sopivat mäntysuopavesi tai pyretriini. Pistiäiset voi torjua myös tuhkapölytyksellä (parin tunnin kuluttua pölytyksestä pensaat tulee huuhdella vedellä). Tulevana keväänä suosittelemme ruiskuttamista yleistorjunta-aineella viimeistään viikko kukinnan jälkeen.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / marjapensaisen taudit":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: