Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 13.6.2016 11:21

Kysymys: Luumun juuriversot

Puutarhan hoitotyöt

Pihassamme oli parikymmentä vuotta vanha luumupuu joka teki satoa jopa ongelmaksi asti. Muutama vuosi sitten se alkoi tekemään valtavasti juuriversoja jotka tekivät nurmikolla kävelemisen melkein mahdottomaksi.

Yritimme kiskoa ja kaivaa vesoja ylös, sekä myrkyttää, mutta mikään ei tuntunut auttavan. Sitten viime kesänä kaadoimme koko luumupuun ja kaivoimme kannon ylös, mutta vesojen kasvamiseen se ei auttanut. Onko mitään keinoa päästä vesoista eroon, että nurmikolla voisivat jälleen lapset ja koira juoksennella ilman reitettyjä jalkapohjia?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Tehtävissä on valitettavasti melko vähän. Vain aika ja sitkeys voivat viedä juurivesoista voiton. Parhaiten juurivesoista pääsee levittämällä RoundUpia kannon tuoreeseen leikkauspintaan, jolloin aine kulkeutuu kaikkialle juuristoon ja tuhoaa ne. Nyt kanto on kuitenkin jo poistettu ja maassa olevat ilmeisen voimakkaat juuret tuppaavat vesoja pintaan. Sitkeästi juurivesoja  hävittämällä (ruohonleikkurilla matalaksi toistuvasti) juurten voimat jossain vaiheessa kyllä loppuvat; hetki voi kyllä mennä aikaa. RoundUpia voi käyttää myös tässä tapauksessa, vaikka yksittäisten juurivesojen myrkyttäminen ei koko juurakkoa tuhoakaan niin ainakin jonkinverran.

Mikäli päädytte torjunta-aineen käyttöön, niin tutustukaa huolellisesti käyttöohjeisiin.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Luumun juuriversot":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: