Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 21.3.2016 10:33

Kysymys: Liljat

Puutarhan hoitotyöt

Hei, viime kesänä suuri osa Liljojeni kukkanupuista "näivettyi" eikä auennut, niin mikähän oli syynä ja kuinka voisin varautua siihen ensi kesänä ja voisiko kyseessä olla esim. home, Liljat kasvavat kyllä ihan aurinkoisella paikalla ja  voiko lannoituksella olla osasyytä tähän.
Kysymyksiä: 18 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Syystä tai toisesta johtuva heikko kasvu voi tehdä sen, etteivät liljan nuput jaksa aueta. Sateisina kesinä tosiaan harmaahome voi olla syynä heikkoon kasvuun. Silloin on havaittavissa niin lehdissä kuin nupuissakin ruskeita laikkuja. Muistatko havainneesi tällaista? Harmaahometta voi torjua puutarha-alan tarvikeliikkeistä saatavilla torjunta-aineilla.

Muita syitä liljojen heikkoon kasvuun voivat olla kasvuolosuhteisiin liittyvät syyt. Onko kasvupaikka aurinkoinen ja ilmava? Multa kevyttä, kuohkeaa ja hyvin vettä läpäisevää? Hyvän kasvualustan ja riittävän valon lisäksi liljat eivät juurikaan hoitoa tarvitse. Lannoitteeksi sopivat kaikki puutarhan yleislannoitteet. Nimenomaan nämä kasvupaikkaan liittyvät syyt altistavat harmaahomeelle, heikolle kasvulle ja aukeamattomille nupuille.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Liljat":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Liljakukko ja pioni
Leviääkö liljakukko pioneihin? Olen löytänyt liljoistani muutaman liljakukon. Liljat ovat pionien vieressä ja nyt olen huolestunut että...
Liljojen istutus
Milloin liljat kannattaisi istuttaa; syksyllä vai vasta keväällä? Haluaisin istuttaa kuningasliljoja....
Liljojen siirtäminen
Voiko liljoja siirtää ja missä vaiheessa? Ostamani liljat on "väärän värisiä" ja haluaisin siirtää ne toiseen...
Voiko Madonnaliljat siirtää syksyllä?
Hei!Minulla on hienoja isoja Madonna-liljoja, jotka kukkivat aina heinäkuussa ja ovat lisääntyneet sen verran, että haluaisin siirtää osan n...