Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 31.1.2022 19:37

Kysymys: Leikkausajankohta

Puutarhan hoitotyöt

Hei

Mikä on Rovaniemen korkeudella esim. omenapuiden ja isabellasyreenien hoitoleikkausajankohta. Monissa ohjeissa kerrotaan, että esim. omenapuut tulisi leikata jo maalis-huhtikuussa, mutta päteekö tämä myös Rovaniemen korkeudella, jossa yöpakkaset voivat olla tuona ajankohtana jopa -20C ja luntakin vielä maalis-huhtikuun vaihteessa on reilusti yli 50 cm.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kannattaa seurata paikallista säätä ennen kuin ryhtyy omenapuiden leikkaukseen. Suomi on pitkä maa ja niin myös kevään eteneminen on myöhäisemmässä mitä pohjoisemmaksi mennään. Oikea ajankohta selviää seuraamalla lämpötiloja. Kun kovimmat yhtenäiset yöpakkaset hellittävät, niin omenapuiden leikkauksen voi aloittaa. Se voi hyvin olla huhti-toukokuu Rovaniemen korkeudella. Leikkaus kannattaa kuitenkin tehdä ennen kuin silmut turpoavat kovin suuriksi.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Leikkausajankohta":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: