Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 12.10.2015 21:14

Kysymys: keijunruusun ruoste

Puutarhan hoitotyöt

Keijunruusuni lähtivät hyvin kasvuun viime vuonna ja näyttivät tänä kesänä tosi hyviltä ensi alkuun.Sitten iski ruoste ja kaikki lehdet ´`ruostuivat`` vähitellen ja lopulta ne kuivuivat ja putosivat maahan.Kiulukat jäivät jäljelle.
Voiko pensas tästä vielä toipua ?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Ruusuruosteet ovat ikävän yleisiä monissa ruusuissamme ja niiden torjuntakin hankalaa. Tautieset lehdet tulee poistaa ja hävittää tarkoin ja kasvien alusta siistiä. Keväällä maanpinta kannattaa kattaa parin sentin turvekerroksella, joka vähentää edelliskesänä irronneiden talvi-itiöiden itämistä. Kasvusto kannattaa pitää ilmavana, siistinä ja hyvin voivana, niin vastustuskyky sienitauteja vastaan on parhaimmillaan.

Ruusut ovat sitkeitä ja kasvattavat kyllä uusia lehtiä. Keijusi ehtivät varmasti viime kesänä jo ravinteita säilöä, vaikka lopulta lehdet pudottivatkin. Toivotaan ensi kesäksi kuivempia ja kauniimpia ilmoja!

Vinkki: Ruusunruostettakin voi torjua ja ennaltaehkäistä luonnonmukaisen ja ympäristöystävällisen Neudovital Ruusun Vahventeen säännöllisellä käytöllä!Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / keijunruusun ruoste":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Ruostetta ruusupensaassa
Olen istuttanut pihalleni useita torniolaisia aidanteeksi. Kasvu on honteloa, epätasaista eikä lainkaan sitä mitä odotin. Lisäksi kaikissa pensai...