Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 27.1.2015 11:1

Kysymys: Japanintatar

Puutarhan hoitotyöt

Puutarhassamme on japanintatar. Olen yrittänyt sitä saada häviämään kaivamalla aina uudet kasvavat taimet ylös. Mikään ei tunnu auttavan.
Mitkään tavanomaiset puutarha myrkyt eivät ole auttaneet.
Miten hävitetään maaperä jos vaihtaa mullan ko. alueella.
Jäsenen J4817311628 antama (7.2.2015 21:20) kommentti

Voisiko ne kasvustot kuivatta ja sitten polttaa pienessä valvotussa nuotiossa?AlppiruusuJäsenen päätoimittaja antama (11.2.2015 10:3) kommentti

Japanintattaressa on sen verran kookkaat lehdet että niistä tulee jo runsaasti maatuvaa jätettä. Samassa kasassa pian maatuvat ontot varrenpalatkin. Emme siis oikein usko poltettavaa jäävän, mutta jos jää, niin mikä ettei; polta pois. Toki tuhka saattaa vaan ruokkia maaperää ja siinä olevaa juurakkoa eli pistä nuotiosi hieman sivummalle.Sitkeyttä.
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Kuten olet valitettavasti huomannutkin, niin japanintatarta on hyvin vaikea hävittää. Pelkkä kitkeminen tai kaivaminen ei riitä, sillä tattaret lähtevät kasvuun pienestäkin maahan jääneestä juurakon kappaleesta. Pienialaisten kasvustojen hävittäminen saattaa onnistua leikkaamalla kasvusto alas ja peittämällä alue sitten mustalla muovilla 3-4 vuoden ajaksi.

Torjunta-aineiden käytössä toimivaksi todettu kikka on puolestaan seuraava: katkaise varret läheltä tyveä ja ruiskuta torjunta-ainetta suoraan kasvien onttoihin varsiin. Toista tämä muutaman kerran vuodessa niin kauan että kasvusto häviää. Katkaistut varret voi jättää maatumaan siihen kasvuston päälle.

Mikäli päädyt vaihtamaan kasvualustaa tattaren kasvupaikalta, niin olet isomman ongelman edessä. Tatarten juurakoita sisältävää puutarhajätettä ei nimittäin missään tapauksessa tule viedä pihan ulkopuolelle, sillä sehän on yksi pahiten leviäviä vieraslajejamme. Et siis oikeastaan voi toimittaa sitä kaatopaikalle, etkä siirrätyttää ongelmaa muutenkaan toisaalle.

 Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Japanintatar":
Jäsenen Pikku pihasta puutarhaksi?  antama (9.2.2015 13:44) kommentti

Olen seulonut maaalueen noin metrin syvyydelle asti ja poistanut kaikki juurenpalaset. Sen jälkeen peitin alueen 3 vuotta mustalla muovilla + 1m joka suuntaan. Nyt 8 vuotta myöhemmin nousee enää satunnaisia versoja nurmikosta.Jäsenen epätoivoinen  antama (17.8.2017 19:0) kommentti

Jos käyttää torjunta-ainetta,niin kärsiikö muu kasvusto vierellä?
Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: