Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 21.4.2014 16:39

Kysymys: Idänunikko ja valkonarsissi

Puutarhan hoitotyöt

Hei! Olen yrittänyt kasvattaa idänunikon taimia mökkimme pihassa ja keväällä ne lähtevät hyvin kasvamaan, mutta siihen se jääkin: eivät kasva enempää kukkimisesta puhumattakaan. Olen muuttanut ne aurinkoisempaan paikkaan, mutta tulos on sama. Mitä olen tehnyt väärin tai minkälainen kasvupaikka olisi niille ihanteellinen?Siskollani on samantapainen ongelma valkonarsissien kanssa. Ne kasvavat keväällä ja niissä on nuppuja, mutta vain muutama aukeaa kukaksi. Hän on siirrellyt niitä valoisampaan ja varjoisempaan, kosteampaan ja kuivempaan paikkaan, mutta aina sama juttu. Minkälaisessa paikassa ne viihtyisivät parhaiten? Molemmat pihat ovat Pirkanmaalla, siskon piha tosin n. 100 km etelämpänä.Sydämellinen kiitos meiltä molemmilta mahdollisista vinkeistä!
TÁMPERE, Suomi
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Idänunikko viihtyy kuivassa, hiekkapitoisessa ja hyvin läpäisevässä maassa - ja hyötyy säännöllisestä lisälannoituksesta (pitää ravinteikkaasta maasta). Aurinkoinen paikka. Kasvattaa syvän pääjuuren - eikä pidä siirtämisestä...

Narsissit pitävät tuoreesta ja humuspitoisesta (ei savisesta), runsasravinteisesta maasta. Kevään kuivina päivinä kannattaa kastella - kesäkuivuus ei haittaa. Aurinkoinen tai puolivarjoinen paikka. Lisälannoitus tarvittaessa.

Voisiko idänunikoittesi heikon menestymisen syy olla liian tuoreessa ja multavassa kasvualustassa? Perusta niille aurinkoiseen paikkaan hyvin hiekkapitoinen kasvupaikka; voit lisätä vaikka lecasoraakin ilmavuutta lisäämään.

Siskosi valkonarsissit puolestaan ovat saattaneet kärsiä kevätkuivuudesta - tai kenties liian kevysestä kasvualustasta? Vinkkaapa hänelle, että lisäisi vaikka kompostimultaa narsisseilleen.

 Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Idänunikko ja valkonarsissi":
Jäsenen Keijunkukka  antama (23.4.2014 22:30) kommentti

Sydämellinen kiitos nopeasta vastauksesta!Voi, voi! Olen nimenomaan lisännyt multaa ronskisti unikoille ja myöhentänyt maata eikä hiekkapitoisuudesta ole tietoakaan; siinä se vika varmasti piileekin (nyt ei onneksi tarvitse siirtää mihinkään.)  Lähetän siskolle myös tietoa, kiitos hänenkin puolestaan.
Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: